Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Nemcsak a koronavírus miatti gazdasági visszaesés, hanem a hosszú távú olajpiaci kilátások is borúsak, így az olajipari vállalatok árfolyama továbbra is mélyrepülésben. Jó beszálló lehet a jelenlegi helyzet?

Már nem divat a bűnözés az ifjú generációk körében, ezért tucatszámra zárnak be a fiatalkorúak számára kialakított börtönök. Interjú a texasi egyetem kriminológia professzorával, Alexander Testa-val.

Ockham borotva használatával értelmezzük az infláció, a kamatok és az árfolyamok mozgását.

A gazdasági mélyrepülés negatív, míg az eszeveszett pénznyomtatás pozitív hatással van a részvényárakra, ezért nehéz megmondani melyik irányba fordulnak a tőzsdék. Zsiday Viktor jó belépési pontokat vár 2020 végére.

Alacsony volatilitású, emelkedéssel jellemezhető időszakokban a passzív stratégiák, míg a magas volatilitású, válságokkal teli időszakban az aktív portfóliókezelés működik.

Tovább a cikkhez
HOLD Podcast ajánló

Vírushelyzet, válságok, bankok és egyéb témák mellett ezen a héten házassági tanácsadó rovatunkat ajánljuk podcast hallgatóinknak.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Trump megfertőződött: az ő korában (74) a halálozási arány 8%, míg 75 fölött 18%. Alacsony a valószínűsége, hogy az elnök is a vírus áldozatai között legyen, de a lehetőségét nem lehet kizárni.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Mit gondolnak 2020-ról a Wall Street döntéshozói? Habár a BOA részvénystratégájának 2200-4000 dollár közötti S&P 500 célára nehezen használható prognózis…

Míg az MNB azon fáradozik, hogy ne gyengüljön tovább a forint, addig Svájc 100 milliárd dollárnyi svájci frankot adott el, hogy ne erősödjön tovább a devizájuk.

Tovább a cikkhez
Kultúra

Az első hold fotókat olyan sokáig készítették, hogy az égitest mozgásával is korrigálni kellett.

Tovább a cikkhez