Hétvégi cikkajánló

Holdblogról ajánljuk

Hiába kecsegtetnek nagyobb hozammal a vállalati kötvények, áruk eltér a piaci fundamentumoktól. A beszakadt bankrészvényekbe érdemes lehet a jelenlegi szinteken beszállni, habár a téli vírushelyzet lefutása tartogathat meglepetéseket.

Egy jelentős részvény-árfolyamesés után alulértékelté válik a vállalatunk, akkor a legjobb értékteremtő eszköz az lehet, hogy kihasználjuk a rendkívül alacsony kamatkörnyezetet és vételi megbízást adunk a saját részvényünkre.

Interjú a New York University szociológusával arról, hogy a magányosság érzet nemcsak az emberek egészségét, hanem a társadalom és a politika minőségét is jelentősen roncsolja.

Egy öt évvel ezelőtt vásárolt Lada Samara 160%-kal többet ér ma, mint megvásárlása idején.

Tovább a cikkhez
HOLD Podcast ajánló

Rekordszámú IPO-t várnak az idei évre az amerikai tőzsdén, ami azért furcsa, mert recessziók idején kis mennyiségű IPO a megszokott, hiszen nyomott árfolyamon egy cég sem szeretne részvényt kibocsájtani.

Tovább a cikkhez
Gazdaság

Az amerikai tech-óriások feldarabolásáról szóló újabb hír szerint, korlátoznák ezen vállalatokat abban, hogy saját termékeket adjanak el a saját piacukon. Így az Apple vagy az AppStore-t tarthatja meg, vagy saját gyártású applikációit árulja tovább, de a kettőt együtt nem engedélyeznék.

Kihasználva a koronavírus által teremtett helyzetet, a magyar kormány visszavenné a budapesti reptér üzemeltetésének jogait, a Budapest Airport Zrt. megvásárlásával.

Tovább a cikkhez
Tőzsde

Mióta a Microsoft kijött 2001-ben az Xbox konzollal, a legnagyobb amerikai játékgyártók egyenlő súlyozású kosarával 1700 százalék hozamot lehetett elérni szemben az S&P 500 330 százalékával.

Hogyan fektessünk műtárgyakba? 6 pontos rövid összefoglaló a lehetőségekről és a buktatókról.

Tovább a cikkhez
Kultúra

Napi hőmérséklet alapján beosztott színkódok szerint, két sort kötni egy sálon egy érdekes adatvizualizációt eredményez.

Tovább a cikkhez