Ismét kamatprémium a Magellánra

A kibocsátó Concorde Értékpapír Rt. bejelentése szerint – a szokásos, negyedévente diszkontkincstárjegyek hozamához kötött alapkamaton felül – fél évre nominálisan 6,12 százalékos kamatprémiumot fizetnek a Magellán kötvények. Ez azt jelenti, hogy a második fél évben kifizetett, átlagosan évi 8,09 százalékos alapkamat és a kamatprémium összegeként éves szinten mintegy 20,33 százalékos kamat (hozam) adódik.

A különböző spekulációs üzletek finanszírozására közel 5 éve létrehozott, viszonylag szűk körben, többnyire a brókercéghez közel állók között gazdára talált kötvény rendszerint kedvezőtlen részvénypiaci klíma idején is jó hozamot biztosított tulajdonosainak.

(Például hozama az első félévben sem maradt el a második félévitől.) A kötvény, amelyet annak idején a megfelelő közkézhányad hiányában nem vezettek be a tőzsdére, október közepén lejár. A kibocsátó szerint tulajdonosi szerkezetében az évek során nem következett be jelentős változás. A Concorde Alapkezelője által kezelt Concorde Részvény Alap hozama egyébként a tavalyi második félévben hasonlóan magas volt, évi 19 százalék (NAPI Befektető, 2002. január 7., 14. oldal), míg a BUX-index csak évi 12 százalékkal nőtt.

Forrás: Napi Gazdaság – 2002. január 10.