Jól fogyott az új magyar eurókötvény

Ércfalvi András (műsorvezető): A hivatalos kommunikáció szerint egyelőre nem lesz devizakötvény-kibocsátás, ám a piac tesztelése alapján az elemzők biztosra veszik a lépést. Jól fogyott ugyanis az új magyar lakossági eurókötvény.

Miklya György (műsorvezető 2): A Concorde Alapkezelő portfóliókezelője szerint ezzel tesztelte a kormány, hogy volna-e egyáltalán igény devizakötvény kibocsátásra. A szakértők szerint a kabinet nem akar megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal. Zsiday Viktort hallják.

Zsiday Viktor (portfóliókezelő, Concorde Alapkezelő): Én azt gondoltam, hogy erre a piac ennek ellenére rá fogja őket kényszeríteni, viszont a külső gazdasági környezet olyan pozitív irányban változott Magyarország számára, annyira lementek a hozamok a világban, hozaméhség vezérli most a befektetőket, és ennek köszönhetően Magyarország én azt gondolom, hogy most már ki tudna bocsátani nagyjából egy 5 százalék körüli hozammal devizás államkötvényt. És innentől fogva igazándiból, hogyha ki tudunk bocsátani devizás államkötvényt, akkor Magyarországnak nincsen szüksége az IMF-megállapodásra, és azt gondolom, hogy nem is fog bekövetkezni ez a megállapodás, pont azért, mert nincs szükség rá, és ezt egy devizakötvény-kibocsátással fogja helyettesíteni majd a kormány.

Forrás: Gazdasági Rádió – 2012. november 29.