Jóslat a hintőporból: Dörmögő Dömötör átvette az irányítást

Bár több önálló cikket is megérne a Johnson & Johnson hintőporait érintő azbeszt érintettség, most csak a Reuters pénteken megjelent leleplező riportjára adott tőzsdei reakciót elemezzük. A JNJ tőzsdei kapitalizációja pénteken közel 40 milliárd dollárral csökkent.

J&J árfolyama (forrás: Reuters)

A Bloomberg cikkírója, Max Nisen pénteki cikkében kissé értetlenkedik a pánikszerű tőzsdei eladás mértékén (-10%), hiszen amikor a cég idén júliusban már elveszített egy pert hintőpor ügyben – első fokon 4,6 milliárd dollár kártérítésre ítélték -, az árfolyamesés jóval mérsékeltebb volt.

Bár nyár óta új információk jelentek meg, a Bloomberg által feltett kérdésre a válasz mégsem túl bonyolult: A Janus arcú 2018 első részében még bull piac volt, most pedig beköszöntött bear piac.  Amire a bika piacon a befektetők fülük botját sem mozgatják, a medve piacon vérfürdővel reagálnak.

Ha valaki eddig kételkedett volna a piacot meghatározó állat faját illetően, a Johnson & Johnson árfolyam-alakulása megadja a bizonyosságot: a medvepiac, azaz Dörmögő Dömötör átvette az irányítást…