Kapitalizmus és feminizmus egy lapon?

Simán. Camille Palla (72), diákok által a szókimondása miatt gyakran támadott amerikai professzor:

“Most minden nagyon könnyű. A boltok tele vannak áruval. Egyszerűen bemész és megveszed a gyümölcsöt meg a zöldséget a világ bármely részéről. Azok a diákok, akik nem tanulmányozták sem a közgazdaságtant, sem a történelmet, úgy vélik, hogy az élet mindig ilyen volt. Mivel sosem kerültek kapcsolatba a történelemmel, fogalmuk sincs, hogy ezek teljesen új fejlemények és egy speciális gazdasági rendszerből fakadnak.

A kapitalizmus iszonyú bőséget állít elő körülöttünk. De a fiatalok, úgy látszik, azt hiszik, mindent a kormány irányít, és azok a magáncégek, melyek profit reményében mőködnek körülöttük, és ellátják őket javakkal, valahogy örökké fognak létezni.

Miközben hiszem, hogy a fellendülés-kifulladás ciklusú kapitalizmus alapvetően darwinista, és szüksége van a mérsékelt szabályozásra a hosszabb távú nagyobb jó érdekében, arról meg vagyok győződve, hogy a kapitalizmus okozta a nők csodálatos emancipációját, most már el tudják tartani magukat és saját erejükből élhetnek, nem kell megalázottként függniük az apjuktól vagy a férjüktől.”

Forrás: Vakmajom a Facebookon