Ki vesz itt iPhone X-t?

Két napos ingyen utazás New Yorkba? Kit ne érdekelne: elvileg abból az árkülönbözetből, amennyivel kevesebbe kerül egy új iPhone X az USA-ban, mint Európában, fapadossal és olcsó szállással megvalósítható. Bibi a kalkulációban, hogy az USA-ban államonként eltérő mértékű rárakodó adókkal nem számol. Igaz, erre is van megoldás, 40 dollárért le kell buszozni Delaware-be, ahol nulla kulcsos a sales tax…

Az egész inkább vicc, mint komoly, és a fő gond vele, hogy ekkora értékű áru bejelentés nélküli behozatala már csempészésnek minősül még akkor is, ha igencsak valószínűtlen, hogy megbukik vele valaki. Magyarországon majdnem 1500 dollár a telefon, az egész lakott világ legdrágábbja, köszönhetően a világ legmagasabb áfakulcsának. Innen is egész jó utazásokat lehetne megejteni abból a megtakarításból, ha máshol vesszük. Ez már a tengerentúlon is feltűnt, ki is számolták, hogy a különbözetből kijön Budapest–New York odavissza. Pláne, ha kettő telefont veszünk. És akkor itt elindulhat az arbitrazsőrök szárnyaló fantáziája. :-)

„Given that a return flight from Budapest to New York in November — when the phone will finally be released — currently costs around $470, some might think it’s a cheaper option to buy the phone in the U.S. — particularly if you buy a second phone and sell it to recoup the cost of your flight.”

iphone_x

Forrás: Vakmajom a Facebookon