Lehetőségeket tartogat a válság utáni időszak a hazai privát bankoknak

A világgazdasági válság számos pénzügyi és szerkezeti kihívás elé állította a pénzügyi szolgáltatókat, bankokat. A rendkívül nehéz piaci körülmények a privát banki szolgáltatókat is racionálisabb és magasabb szolgáltatási szintre törekvő működésre ösztönözték itthon is. Karagich István, a Blochamps Capital Kft. ügyvezetője szerint ezen változásoknak az ügyfelek lehetnek az igazi nyertesei. Az tisztán látszik a szakember szerint, hogy a régi ügyfél-akvizíciós rendszerek ma már nem működtethetőek, olyan akvizíciós szisztémákra koncentrálnak a szolgáltatók, amihez megfelelő képzettség és gyakorlat szükségeltetik a privát banki ügyfélkezelésben.

Külön érdekesség, hogy a hazai privát bankoknak az idén azzal kellett szembesülniük, hogy a kedvező kamatkörnyezet miatt a befektetési fókusz az ügyfelek egy jó részénél, sőt a hírek szerint a szolgáltatók egy részénél is a rövid távú instrumentumok felé mozdult. Rybaltowszki Péter, a CRWW ügyvezető igazgatója szerint azért ez nem jellemző mindenkire. Aki ebben a bűvkörben él, az a szakember szerint spekuláns, tehát nem privát banki ügyfél. A szakember szerint, ha egy privát banki szolgáltató mégis ügyfélként kezeli az ilyen befektetőt, az együttműködés mindkét fél számára csalódás lesz, de erről Rybaltowszki Péter szerint nem az ügyfél tehet.

Azt, hogy a legtöbb befektető ma a rövid távú hozamszerzés bűvkörében élne, túlzásnak tartja Baki Zoltán, a Bank Gutmann igazgatósági tagja is. Szerinte a vagyonkezelési területen inkább a kiszámíthatóság, folyamatos és évekre kimutatható kedvező eredmények kerültek előtérbe. Szerinte a vagyon védelme kiemelkedő jelentőségűvé vált, nagy volatilitás mellett és kockázatos időszakokban is.

Ugyanakkor a hazai kamatkörnyezet és az alacsony díjszint akár a külföldi privát banki befektetők akvirálásában is segíthet. Ezzel kapcsolatban Bilibók Botond, a Concorde Alapkezelő vezérigazgatója lehűti a komolyabb reményeket. Szerinte ezen ügyfelek korlátozottan elérhetőek. Aligha véletlen a szakember szerint, hogy különösebb nagyságrendet, piaci részesedést még senki sem mutatott fel ebben a szegmensben, s Bilibók szerint kicsi a valószínűsége, hogy ez a jövőben megváltozna. Baki Zoltán szerint az tény, hogy nagyon vonzó a kamatkörnyezet, de a kiszámíthatóság és a bizalom hiánya erősen érezteti hatását a piacon. A hazai privátbanki szolgáltatókba vetett bizalomhoz – a makrogazdasági helyzet kisimulásán túl – a Bank Gutmann igazgatósági tagja szerint 3-5 éves program, kiemelkedő képzés, egységesülő stratégia is kell. Szerinte hazánk főként szellemi központként működhetne, azaz tanácsadói szerepkörben a vagyonallokációk terén. Komoly lehetőség teremtődne arra, hogy összekötő szerepkört alakítsunk ki a közép-ázsiai, illetve balkáni országok számára.

Hasonló összekötő szerepkörre van szüksége sokak szerint itthon is a privát banki szolgáltatóknak akkor, amikor megpróbálnak felkészülni a családon belüli irányítás átadás-átvételére, az öröklésre. A korábbi családfővel kialakított kapcsolat aligha elegendő, az utódot is meg kell győzni a teljesítményről. Rybaltowszki Péter ezzel kapcsolatban úgy véli, a privát banki szolgáltatóknak, ha az ügyfél érdekeit szem előtt tartják – és persze gondolnak saját jövőbeli szerepükre –, akkor az ügyfelet a családi alapítványok használata irányába ildomos terelni. Ez már csak azért is kedvező – mondja a CRWW ügyvezető igazgatója –, mert ebben az esetben nem érezhetik meg az öröklést, mivel az nem is következik be.

Ezt a problematikát ma még nem igazán érzik meg, élik át a hazai szolgáltatóknál, nagyon kevés hangsúlyt kapott ez idáig. Baki Zoltán, a Bank Gutmann igazgatósági tagja szerint ugyanakkor a kérdés nagyon komoly kihívást jelent, aligha lehet meglepő, hogy az ezekre a helyzetekre történő felkészülés a Gutmann csapatában kiemelkedő jelentőséggel bír. Bilibók Botond szerint is minden szolgáltató tudja, hogy figyelnie kell erre a kihívásra, s megfelelő választ kell adnia, megfelelő odafigyeléssel, hiszen minden változás – az emberi, szakmai kapcsolatokban is – sokrétű.

Nagy László Nándor

Forrás: Napi Gazdaság – 2012. október 9.