Második lett a Concorde Alapkezelő csapata a Lovaspóló Kupán

Idén is, mint minden évben Tabajdon rendezték meg a Profi Power Polo Cup-ot. 2008-ban először, a Concorde Alapkezelő is névadója lehetett az egyik lovaspóló csapatnak, akik a mérkőzés végén az előkelő második helyezést mondhatták magukénak.

Csapatunk játékosai: Dr. Sikos Géza, Tomas Tokarczyk, Almásy Antal, Julio Casares, akiknek ezúton is gratulálunk a játékon nyújtott professzionális teljesítményükért!

Magyarországon a pólójátékot az 1880-as években honosította meg gróf Andrássy Géza. Az első játék a gróf Széchenyi István által alapított lóversenypályán, a "Pesti gyepen" zajlott 1896-ban, a millenium évében.

Az I. világháború e sportot is tönkretette, de szerencsére, Heinrich Borwin, Mecklenburg hercege segítségével viszonylag hamar, már 1927-ben ismét újjászülethetett a póló. A játékosok képzése mellett, a magyar lovak idomítását is megkezdte, és megalapította a Magyar Polo Clubot. A klub pályája a Margitszigeten, a Palatinus stranddal szemben lévő területen volt, ahol ma egy hatalmas virágos park helyezkedik el. A hadseregben a lovastisztek számára kötelező volt a póló elsajátítása, ez, továbbá a katonai klubok rendszere szilárd alapokat biztosított a sport számára.

A Magyar Polo Club 1943 után felfüggesztette működését, és hosszú kényszerszünet után, 2000-ben alakult újjá. A Club 2003-ban megnyitott, a nemzetközi előírásoknak megfelelő teljes méretű két pályája a kitűnő adottságú Tabajdon található, azóta ismét rendszeresen rendeznek mérkőzéseket.