Megvalósult a negyedik Falk Art Fórum is a Concorde Alapkezelő támogatásával

A Kossuth tér és a Szent István körút között végighúzódó Falk Miksa utcában az utóbbi évtizedben közel ötven antik, illetve modern művészeti galéria nyílt meg, így egy olyan egyedülálló hangulatú központ jött létre a fővárosban, ahol mindenki megtalálhatja az ízléséhez legközelebb álló műtárgyakat. A Falk Art Fórum alkalmával az itt található galériák szélesre tárták kapuikat, és egész napos programokat szerveztek, melyek során a látogatók megnyitóról megnyitóra járhattak, megismerhették a műtárgykereskedés hátterét, koncerteket hallgathattak meg, illetve tárlatvezetéseken vehettek részt.

Az évente kétszer megrendezett fesztivál tavaszi programjában egy új, a szervezők reményei szerint hagyományteremtő eseményre is sor került: a Falk Art Fórum által életre hívott Ezüstkép fotópályázat legjobbnak ítélt darabjaiból nyílt kiállítás a B55 nevű kortárs galériában. A pályázat célja a fényképészet kortárs művészetben betöltött szerepére való figyelem felkeltése, és a klasszikus fotográfiai hagyományokat megőrző alkotások létrejöttének elősegítése volt, a felhívásra beküldött képekből válogatott tárlat április 15-ig lesz megtekinthető.  A korábban már megszokott, nagy sikernek örvendő programok ezúttal is jelen voltak a műkereskedők utcájában: a kisgyermekes szülők körében minden bizonnyal jól ismert Pagony és a Noha összefogásával ebben az évben is voltak gyerekfoglalkozások, és a neves képzőművészek alkotásaival díszített pihenőpadok is újra ott sorakoztak a látogatókra várva. A zene is hagyományosan részét képezi a rendezvénysorozatnak, számos koncert volt hallható most is az utcai színpadokon.  

A Falk Art Fórum legfőbb támogatója a kezdetektől a Concorde Alapkezelő zrt, és minden valószínűség szerint ez a továbbiakban is így marad. Az Alapkezelő számára példaértékű kezdeményezés ez a fesztivál, melyen a központi gondolat az időtálló értékek megbecsülése és méltó fenntartása, ennél pedig mi sem állhat közelebb egy privát vagyonkezelő társasághoz. A Falk Art Fórum megtalálta a helyét a budapesti fesztiválok között, rátalált közönségére, és bízunk benne, hogy még sokáig ajándékoz meg minket a műtárgyak felfedezésének örömével.