Mi mozgatja az FHB részvényeit? Alapkezelői vélemények (CIB, Concorde Alapkezelő, Generali)

 Miközben júniusban a szabályozási változásokból adódó félelmek hatására még 900 forint alatt is forgott, immár 1.500 forint közelében vásárolják a befektetők az FHB részvényeit. Bár az elemzői célárfolyamokat többségében elérték a részvények, a jelzálogbankról különböző piaci pletykákat hallani, a privatizációs sztori változatlanul élhet. Hogyan látják az FHB részvényeit a professzionális befektetők? A Portfolio.hu három portfóliómenedzser véleményére kérdezett rá.

Szabó László (Concorde Alapkezelő)

„Az árfolyamot szemlélve nem szabad bázisnak tekinteni a júniusi bejelentéseket követő árfolyamszakadással kialakuló szinteket. Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor már nem beszélhetünk kirobbanó árfolyam-emelkedésről.

A jelzálogbank részvényei a jelenlegi szinteken már nem tekinthetők olcsónak, a befektetők azonban minden bizonnyal reménykednek abban, hogy egy szakmai befektető hajlandó többet fizetni a privatizáció során az államnak. A régióban látott P/BV alapú értékelések igen széles sávban mozognak, így külső szemlélőként nehéz lenne megmondani, hogy milyen ár lehet reális.

Nem titok, hogy a „B” sorozatú részvények jelentős része már az Allianz tulajdonában van, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy a jelzálogbankot a korrekt árra esélyt adó nyilvános pályázat nélkül nehéz lenne eladni.” (…)

Forrás: Portfolio.hu – 2006. szeptember 6.