Mínuszban a tuti tanácsadó – szabadesésben az ezüst – 3.rész

A korábbi cikkekben írtam a Tuti tanácsadóról, és az ő ezüstpozíciójáról. Ismét helyzet van. Le kell porolni a régi történetet: az 1. rész itt, a 2. rész itt olvasható. Itt pedig a folytatás…

Talán még emlékszik rá, aki olvasta. A Tuti tanácsadó 70%-80%-is áremelkedést vár az ezüsttől év végéig. És bizony erre minden megtakarítását feltette (sőt még annál is többet, a házát is jelzálog alá vonta és az uzsorásoktól is komoly hitelt vett fel).

A helyzet az, hogy egy héttel ezelőttig, a befektetett 100 millió forintján 300%-ot keresett! Azaz egy hete 300 millióval gazdagabb volt, mint az indulásnál. Mosolyogva dörzsölte is markát, hiszen TUDTA ő ezt, sőt az is TUDTA, hogy ez innentől is csak felfelé mehet. Nyilván nem zárta a pozíciót, hiszen a folyamat felénél nem zárunk. Ő 70-80 százalékos emelkedést vár év végéig, ez meg még csak 30% volt! Hajrá! Gyerünk előre!

Az elmúlt két hét azonban érdekes fordulatot hozott a nyersanyagpiacon, és ebben az ezüst vitte az egyik prímet. Amikor is 6 kereskedési nap alatt 29%-ot esett (és ezekben a percekben is tovább esik). Az aljától felfelé 29% nem ugyanaz, mint a tetejétől lefelé ugyanennyi. Az indulásnál ugyanis 37,5 dollár volt az ezüst és 37,5+29%=48,375, azonban 48,375-29%= 34,3. Azaz tanácsadónk ma már mínuszban van. Egészen pontosan 84%-os bukóban áll, mivel tízszeres tőkeáttétellel kereskedte az ezüstöt, ami 8,4%-ot esett a pozíció nyitása óta.  Jelenleg a kezdeti 100 millió forintból már csak 16 millió forintja van meg. 384 millió forintot bukott egy hét alatt. Durva dolog a tőkeáttétel!!!

No de sebaj. Ettől év végén még igaza lehet. Azonban jelenleg már kicsit izgul. Minden pénze ebben az ezüst határidőben van, és jól tudja, hogy ha tovább esik az ár, akkor a bank ahol megkötötte a határidős ügyletet, pótlólagos fedezetet fog kérni tőle. Ha ezt nem tudja biztosítani, akkor hiába lesz év végére igaza, a bank azonnal kilikvidálja. Azaz eladja helyette Tanácsadónk ezüst határidős ügyletét. Hogy miért is?

Ha az ezüst további 1,6%-ot esik, akkor Tanácsadónk további 1,6%*10= 16%-ot bukik. Ezzel lenullázza a kezdeti befektetett 100 millió forintját. Ez az a pillanat amikor vagy betesz még pénzt, ami arra ad fedezetet, ha az ezüst tovább esne vagy a bank kényszerértékesíti az ezüst határidőt, hogy véletlenül se kerülhessen az ezüst további esésével olyan helyzetbe, hogy Tanácsadónk már nem tudja kifizetni a további bukót.

Így Tanácsadónk mostanában igencsak aktívan nézi a monitort és eközben sokat imádkozik, nem jár társaságba és kishatóanyag tartalmú nyugtatókat is szed, valamint kezdi felfrissíteni a kapcsolatot más uzsorásokkal. Ha az imák nem használnak és az ezüst további 1,6%-ot esik, akkor sürgősen kölcsönre lesz szüksége!

Én szurkolok neki! Nagy kockázat nagy hozam! (csak sajnos nem mindig)

Íme az ezüst chart-ja (piros vonallal a Tuti tipp óta). Folytatása itt olvasható

xag