Nem csökkent a tőkéjük a második félévben

Concorde alapok a Takarékbanknál is

A PSZÁF engedélyével módosult a Concorde alapcsalád tagjainak kezelési szabályzata. A tavalyi törvénymódosítások átvezetésén túl a Concorde Fedezeti Alap új neve Concorde Rövid Futamidejű Kötvény Alap, ez az alapkezelő szerint jobban illeszkedik a megváltozott piaci körülményekhez és a követett befektetési politikához. Az alapcsalád tagjait a Concorde Pénzpiaci kivételével a Takarékbank is forgalmazni fogja.

A maximálisan felszámítható éves alapkezelési díj három konstrukciónál nő: a kötvényalapnál 1-ről 1,2 százalékra, a Concorde 2000-nél 1-ről 1,5 százalékra, a részvényalapnál 1,5-ről 2 százalékra. A Concorde Fedezeti díja ugyanakkor 1,5-ről 1, letétkezelési díja pedig 0,2 százalékról 0,075 százalékra csökken. A Concorde Kötvény portfóliójának maximálisan megengedett hátralévő átlagos futamideje 5 évről 8 évre emelkedik.

A Concorde alapcsalád azon kevesek közé tartozik, amelyeknek tavaly a második félévben nem csökkent a tőkéje, sőt a Concorde-é még emelkedett is pár százmillió forinttal, 12,2 milliárd forintra. A növekedés főként a kötvényalapnak köszönhető, holott más alapcsaládoknál épp ezek tőkéje esett vissza.

Forrás: Napi Gazdaság – 2004. január 7.