Spanyol és francia LIDL

Spanyolország:

A tyúkok szabadságáért: ketreces tojást mostantól nem tartunk! Ilyen, amikor a piaci szereplő állatbarátabb szabadságharcos, mint amit a szabályozás előír neki – persze csak ha a fogyasztó megfizeti, meg tudja fizetni, a szabadtartás és a magasabb minőség felárát.

Spanyol Lidl

Spanyol Lidl

Franciaország:

A verseny és a szabad kereskedelem a barátod: a LIDL elhozza a borzasztó olcsó luxuskonyakot, a szokásos 100 euró körüli ár helyett 20-ért (!) adja a legmagasabb XO minősítésű italt Franciaországban. Az akciót a menetrendszerű felháborodás követte, hogy ez a „termelők kifosztása”, még az állam is megszólalt, hogy az ilyen akciók tűrhetetlenek, csak a fogyasztók nem tiltakoztak, hiszen értük van a verseny és minden ilyen drasztikus áresés megnöveli a zsebükben lapuló eurók értékét.

Könnyen lehet amúgy, hogy az akció éppen egy szabályozói beavatkozásnak köszönhető, mert épp most tervezik felemelni a top minőségű XO konyakok minimum érlelési idejét 6-ról 10 évre, emiatt elég sok, már érlelődő konyak kieshet a felső kategóriából, és leértékelődhet, és ezért nem lehetetlen, hogy a LIDL ezt kihasználva vásárolt a termelőtől nagyobb készletet – nem véletlen, hogy a termelő hallgat, mint a sülthal.

Konyak

Forrás: Vakmajom a Facebookon