Taxify Ausztráliában

Az észt alapítású és székhelyű Taxify tegnap december 12-én belépett az ausztrál piacra és 4000 regisztrált sofőrrel elindult Sydneyben. Mivel csak 15% jutalékot kér a sofőröktől az Uber 22-30%-ával szemben, alá tud menni az árakkal – induláskor, promóciós céllal egyenesen 50%-os (!) akcióval indít. A globális verseny mesebeli áldásai a fogyasztónak – meg persze a full piac- és vállalkozásbarát, liberális Észtországnak, ahol a kedvező környezetben létre tudott jönni 2013-ban ez a cég. Az alapító Markus Villig akkor csupán 19 éves volt, s mára 1 milliárd dollár árbevételt tud összegereblyézni a világból, szuperszonikus tempójú növekedés.

Az ausztrál szabályozó hatóság nagy örömmel fogadta az észt céget, mindenkinek jó a verseny élénkülése és az árak nyomás alá kerülése. Úgy látszik, itt nem a középkori céhes taxislobbi csicskája az állam:

„New South Wales Minister for Trade and Industry Niall Blair said: “We’re delighted Taxify has chosen NSW to debut its services in Australia — this massive investment for our state will see thousands of drivers registered with the app, a huge win for the economy and consumers alike.”

Markus Villig – Taxify

Forrás: Vakmajom a Facebookon