Trendfigyelő

Magyar Telekom – Felpattanás előtt

A Magyar Telekom részvényeit ajánlja vételre az Equilor. Korábban kiábrándult a piac a papírokból, 315 forintos mélyponton is járt. Innen már nincs lejjebb, klasszikus tőzsdei mozgások körvonalazódnak, ezért várhatunk felpattanást.

Kávé – Felmehet a fekete

Emelkedő trendbe kerülhet hosszabb távon a kávé – véli a Hungária Értékpapír Zrt. Brazíliában a kormány minimál árat vezet be. Ez 15 százalékkal lesz magasabb az aktuálisnál. A lépés a spekulatív tőke növekedését hozhatja el.

Lee & Man Paper – Alig van vetélytárs

Ígéretesnek tartja a Lee & Man Paper cég részvényeit a Fidelity alapkezelő. Kína egyik vezető papírcsomagolás-gyártója a növekvő fogyasztás haszonélvezői közé tartozik. A kereslet 90 százaléka hazai.

Nokia – Mobil célpont

A részvényesi érték felszabadulása emelkedést hozhat – véli a KBC Securities. A készüléküzletág felvásárlási célpont lehet, a hálózatépítési közös cégből pedig olcsón veszik meg a Siemens részesedését.

Aranyárfolyam – Vegyél aranyat!

Vegyél aranyat! – idézi a Concorde Alapkezelő Peter Schiff amerikai befektetési gurut. Szerinte nem állhat le a pénznyomtatási, kötvényvásárlási program. Amerika, Japán és Nyugat-Európa növekvő infláció felé tart, így a legfőbb érték újra az arany.

Szója – Kiszáradó szója

Az „időjárási piac” miatt teljesíthet jól a szója – jósolja a Solar Capital Zrt. A tavalyi szárazság után ismét „forrók” a kilátások. Amerika nyugati partján erdőtüzek tombolnak, Arizonában rekordot dönt a kánikula.

Forrás: Haszon Magazin – 2013. július 13.