Új befektetési alapot indít a Concorde Alapkezelő a Citadellával

 A Concorde Alapkezelő Zrt. egy új befektetési alap elindítása mellett döntött: a Citadella Származtatott Befektetési Alap tovább gyarapítja a Concorde Alapkezelő eddigi huszonnégy alapból álló palettáját.

Mik ezek?

Az új Alap tanácsadója a Citadella Consulting Befektetési Tanácsadó Zrt. lesz. A Concorde Alapkezelő ezzel a lépéssel közelebb került ahhoz a stratégiai céljához, hogy a hazai befektetési piac legjobb magyarországi befektetési szakemberekből álló tudásbázisát alakítsa ki.

A Concorde Alapkezelő Móricz Dániel vezette nyolcfős portfóliókezelői-elemzői csapata és a korábbi vezérigazgató, jelenlegi igazgatósági elnök, Szabó László mellett stratégiai partner a VM és VM Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. (Faragó Ferenc, Makara Tamás) és az idei év második felétől a Citadella Consulting Befektetési Tanácsadó Zrt. (Zsiday Viktor).

A Citadella név nem ismeretlen a magyar befektetési alapok piacán. A jelenlegi alap a korábbi Citadella alapok eredményeit szeretné megismételni és túlszárnyalni, immár a Concorde Alapkezelő égisze alatt.

A Concorde Alapkezelő által kezelt összes vagyon újra elérte a 2008. januári nagyságot, ami a cég szerint a jelenlegi gazdasági-pénzügyi válságban komoly eredménynek számít és reményeik szerint tovább erősíti a Concorde Alapkezelőt a vagyonkezelési piacon.

Ebben a hónapban már öt új befektetési alap indítását engedélyezte a pénzügyi felügyelet. Az MKB Alapkezelő az árupiacokban és a vállalati kötvényekben bízik, így három alapot is indít, amelyek közül kettő nyersanyagokba, egy pedig céges hitelpapírokba fektet – olvasható a Világgazdaságban.

Forrás: Világgazdaság Online – 2009. június 24.