Új Vendégszerző az Alapblogon!

„meglehetősen tájékozott kamatok és devizák területén és nem kicsi tétekkel jelenik meg a magyar pénzpiacon…”

Mikor 2011. február 11-én, a hazai alapkezelő társaságok közül elsőként elindítottuk az Alapblogot, arra gondoltunk, hasznos lehet az érdeklődő közönségnek nyitni egy ablakot, amelyen bekukucskálhatnak, vajon hogyan gondolkodnak a világról azok a szakemberek, akiknek döntései meghatározzák befektetési alapjaik hozamát.

Azóta a HOLD (korábban Concorde) alapkezelős szerzők köre apránként bővült, majd vendégszerzők is csatlakoztak a bloghoz. A hazai és globális pénzügyi-gazdasági témák felvetése és sokszínű megközelítése meglepően sok olvasót vonzott az oldalunkra, így mára több ezer, gazdasági kérdések iránt érdeklődő keresi fel rendszeresen az Alapblog.hu-t.

A mai nap rendhagyó az Alapblog életében, ugyanis a vendégszerzők sorában egy új, mindenki által ismert szereplő jelenik meg. Ha blognevet használna, rejtélyesen annyit árulnánk el róla, hogy meglehetősen felkészült és tájékozott a kamatok és devizák területén, ereiben a makrogazdaság lüktet és nem kicsi tétekkel jelenik meg a magyar pénzpiacon.

Szerencsére nem kell titkolózni, hiszen a bejegyzéseket saját névvel látja el, ez a név pedig a … Magyar Nemzeti Bank.

Az MNB megjelenése a vendégszerzők sorában sajnos nem azt jelenti, hogy ezentúl az Alapblogon jönnek ki az alapkamat változások, csupán annyit, hogy az MNB elemző munkatársai időnként leírják véleményüket egyes érdekes pénzügyi-gazdasági kérdésről vagy reagálnak, illetve vitatkoznak az oldalon megjelent gondolatokkal.

Mivel lételemünk a vita, hiszünk a többoldalú megközelítésben, biztosak vagyunk benne, a Nemzeti Bank szakembereinek bejegyzései még sokszínűbbé és tartalmasabbá teszik az oldalt. Hiszünk abban, hogy ezek a rövid elemzések hasznos és színvonalas vitákat generálnak a jövőben. Mi okozhat ennél nagyobb örömöt?

Az első, MNB elemző által írt, cikk 9.00 órakor jelenik meg az Alapblog.hu-n.