Génnemesített növények

A részvénypiaci akció hetek óta bágyadt, párhetes mélypontok környékén fel-le jojó, viszont a piac körüli hangulat elromlott, a jellemzőnél sokkal kevesebben várnak emelkedést, ami növeli az emelkedés esélyét, hiszen inkább az szokott történni, ami a lehető legtöbb szereplőnek fájdalmat okoz. (Ez csak esély, a szentimenttel csínján kell bánni, mert csupán egy külső mért indikátor.)

Bullish: 19.3%, down 1.1 points
Neutral: 46.6%, down 1.7 points
Bearish: 34.1%, up 2.8 points

Historical averages:

Bullish: 39%
Neutral: 31%
Bearish: 30%

(forrás: AAII)

Az Amerikai Tudományos Akadémia igen hosszú, 420 oldalas tanulmányt tett közzé a génnemesített növényekről és a végső megállapítása, hogy azok semmiféle veszélyt nem jelentenek sem a környezetre sem az emberre.

„genetically engineered crops appear to be safe to eat and safe for the environment”

Nos, ez eddig is tudható volt, mivel szinte minden ma termesztett és fogyasztott növény is korábbi, még nem tudatos, hanem véletlenszerű génnemesítés eredménye, viszont sok, tudatlanságból fakadó babonaság övezte ezt a területetet, ezért igen fontos, hogy egy megkérdőjelezhetetlen tekintélyű intézmény teszi le a voksát a génnemesített növények biztonsága mellett. Tán esetleg egyszer itthon is abbahagyják a babonaság állami szintű terjesztését, amikor a génnemesítést, tehát a modern tudományt, kárhoztatják és ki akarják tiltani. Egy vicc, hogy az alkotmányba (!) is be van írva, még jó, hogy nem az elektromosságot tiltja az alkotmány – és de facto persze nem is létezik génnemesítés-mentesség. Ugyanolyan fejlődésellenes, innovációt hátráltató butaság, mint az Uber tiltás.