KSH stat idősek napjára

Amcsiknál valamiféle, EU-ban szinte semmiféle felpattanás az augusztusi mélypontok meglátogatása után. Ha nem sikerül mielőbb érdemben felfelé eltávolodni ezektől a mélypontoktól, akkor növekvő eséllyel el fognak esni.

Portugália: nyugodt választás hétvégén. Érdekes, hogy ugye itt is volt mentőcsomag, megszorítás, mégse keletkezett se kommunista Sziriza, se neonáci Arany Hajnal. Ahogy nyugatabbra megyünk, mindig nagyobb a normalitás, és ez igaz délen is.

Piketty elvtárs új helyen bukkant föl: a Sziriza körüli serteperte után most az erősen marxista beütésű brit munkáspárti vezér, Corbyn tanácsadója lett. Zsák a foltját.

KSH stat az idősek napjára: gőzerővel zajlik nem csupán a népességfogyás, de egyúttal az elöregedés is Mo.-n. Ha hozzávesszük, hogy a fiatalabb generációkból mennyien vándorolnak ki, akkor kis túlzással Mo. idősotthonná válhat a következő évtizedekben, kóros munkerőhiány is felléphet, aminek már ma is egyértemű jelei vannak, amit ha nem sikerül migrációval megoldani, akkor a gazdaság részleges leépülésével járhat.

idos

Forrás: KSH

P.S.: egyébként egyes területeken annyira szemmel látható már most a munkaerőhiány (pl. vendéglátás, kereskedelem), hogy ebből valószínűleg komoly bérinfláció lesz, hiszen aki teheti, „kimegy Londonba” ugyanazt a munkát ötszörös bérért elvégezni.