Felhőkarcoló boom

Korrekció sok nap esés után. Arról, hogy milyen piacon vagyunk, nem csupán a soha nem látottan gyenge, ezért precedens nélküli évkezdés beszél, hanem a Russel, ami kétéves mélypontra esett itt év elején, ilyet nem csinált 2008 óta.

Nagyszabású felhőkarcoló boom van kibontakozóban New Yorkban, 2016-2018 közt rengeteg új épület és ezzel új ingatlan jöhet a piacra, az ilyen boomok be szokták jelezni egy ingatlanpiaci ciklus tetejét, mindig sok év emelkedés után jön meg az építési kedv. Amúgy az új stílus a szupervékony, szupermagas torony, baromi jól fognak kinézni.

Manhattan, színessel a még csak tervezett/épülő épületek. Brooklynban is csomó építkezés van.

 

Ez az igazi vállakozásbarát szabályozás a spanyoloknál: a Kanári szigeteken 2011 óta van érvényben, hogy a kisvállakozások esetében kevés kivételtől eltekintve az engedélykérelem benyújtásával egy időben azonnal megkezdhető a működés, és ellenőrzés csak majd utólag (a gyakorlatban fél/egy év múlva kijönnek, hallottam ottani magyar vállalkozótól). Ez a majdnem nulla bürokrácia, a legjobb szemlélet.

Álvarez Acosta explained that council operates in many cases under the 2011 the ‘Ley de Actividades Clasificadas y Espectáculos Públicos de 2011’ (Law re classified activities and public shows 2011), which guarantees, among other things, that official requests for opening licences for businesses that would be deemed “innocuous” would have a favourable answer when the licence presentation was officially made and that any business that is “inoffensive” could open to the public on the same day as the licence request was officially submitted, with inspections etc. taking place afterwards.”