Liberalizáció a köbön

A legfrissebb Star Wars epizód becslések szerint 2 milliárd dollár bevételt hozhat globálisan jegyeladásból, egyéb kapcsolódó termékek eladásából meg bejöhet még 6 milliárd. Amikor a Disney 4 milliárdért megvette a jogokat, marhára drágának tűnt, pedig marha olcsó volt. A Halálcsillag egy év alatt hoz nagyságrendileg egy Paksot.


Liberalizáció a köbön: 300 nm alatti új házakra ezentúl nem kell előzetes építési engedélyt kérni. Helyes: minden adó- és bürokráciacsökkentés jó dolog, akármilyen célzattal is hozzák meg a döntést.

A multinacionális távközlési vállalat azonnal felbontotta a szponzorszerződést a szexista, nőgyűlölő megjegyzései miatt egy honi dalnokkal. Ilyen az, amikor a globális nagyvállalat vállalati kultúrája időben vagy 50-100 évvel előrébb jár, mint a félperiféria avítt feudális ízlésvilága. A multikulturális cégek az általános tolerancia promotőrei, és nem szépelgésből, hanem mert alapvető érdekük, hogy a munkavállalóik (vagy éppen a vevőik) között se faj, se származás, se bőrszín, se nem stb. alapján ne tegyenek különbséget, hiszen enélkül nem lennének képesek magukhoz szippantani a legjobban kvalifikált munkaerőt, amiből hiány van. Az intolerancia támogatásának, de csak megtűrésének is bármilyen látszata azonnal versenyhátrányként jelentkezik.