Piaci pánikok természete

Index szinten az esést mintha nagy volatilitású jojó váltotta volna föl, egyedi részvényben a zajló gyorsjelentés-szezon miatt eltérő minta van az eredményekre adott reakciók tükrében. Pl. eltűnő növekedésű AAPL esés új idei mélypontokra. Ehhez képest a továbbra is nagy ütemmel növekvő FB felugrás (legalábbis a zárás utáni első reakció alapján) idei csúcs közelébe. Elválik az ocsú és a búza.

Remek grafika 1873-ból: a megtestesült pánik, mint egészségügyi tiszt, eltakarítja a Wall Streetről a szemetet. Úgy látszik, már akkor is akadtak, akik ismerték a piaci pánikok természetét és egészségügyi hasznát. (Az 1873-as összeomlás alapja a vasútboom kidurranása, ami a korszak „kínai” extrém tőkeallokációs túlfejlesztése volt.)

A magyar elektronikus könyvtárban megjelent József Attila összes verse – rovásírással. Nem, ez nem hírcsárda, valódi hír, újabb adalék az elhülyüléshez.

Ki fogja ezt olvasni? A József Attila költészetét kedvelők és a rovásírással olvasók halmazainak metszetében nulla ember található.