Mesterséges intelligencia és egészségügy

Egy jó nap Európában: egy napos csoda vagy véget ér az EU idei letargikus alulteljesítése? Hiszen az indexek még mindig 5-10% mínuszban vannak idénre, miközben az amcsik felverekedték magukat plusz nulláig.

Az IBM Watson, ami leegyszerűsítve IBM mesterséges intelligencia projektje, 150 millió dolláros beruházással új egészségügyi központot nyit Milánóban: a fókuszában az áll, hogy megvizsgálja, mitől ilyen magas az olasz várható élettartam és ennek a kutatásnak az eredményeit hogyan lehetne használni a gyógyításban. Elég durva változások lesznek az egészségügyben, csak érjük meg. -:) Watson most ott tart, hogy 40 millió dokumentumot olvas el 15 másodperc alatt, kell is a sebesség, mert az egészségüggyel kapcsolatos adattömeg 76 naponta duplázódik a világon és nagy része még teljesen strukturálatlan.

A híd túl messze van: ilyen, amikor építési tapasztalattal nem rendelkező dzsúdópartner építi a megszállt Krímbe a hidat, aki persze valószínűleg Sauron puszta strómanja, nyugati pénzügyi források és építési szakértelem híján nyúlik a projekt, mint a rétestészta. Az is gond, hogy ha egyszer megvalósul a megalomán beruházás, amit persze nyilván túláraznak, attól még nem lesznek utak, amelyeket összeköt.