Világvége forevör

Világvége forevör. Voltam egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol minden, valóban létező negatívum szóba került, hogy mekkora kockázat a brit kilépési veszély az EU-ból, a globalizáció leállása és a protekcionizmus térnyerése, a Trump/Sanders féle idióták felbukkanása a politikában és az erősödő választói fogékonyság az önsorsrontó populizmusra még olyan országokban is, mint az USA, meg hogy Kína fenntarthatatlan modellben van, az EU pedig dezintegráció elé néz. Ki kéne ugrani az ablakon, szinte olyan a miliő. Ehhez képest, legalábbis az amcsi indexek, ledolgozták az év eleji esést, sőt, picike pluszban is vannak idén, ami a temetői hangulathoz képest érthetetlen viselkedés. Magyarázatot nem is lehet adni – azon túl, hogy ha tényleg ekkora a pesszimizmus, akkor az erő az, ami fájdalmat okoz.

Hopp, az Uber begyűjtött 3,5 milliárd dollár friss tőkét a szaudiaktól, ezzel már 68 milliárd dollárra van árazva és cserébe a szuverén szaúdi vagyonalap vezetője bepattan az Uber igazgatóságába. Ez a szaúdi alap legnagyobb külföldi befektetése. Globálisan itt olyan komoly tétek vannak kirakva az autómegosztó iparágba, hogy ennek fényében aztán végképp nevetséges az Uber tiltása, tényleg olyan, mintha a napot tiltanák be vagy a reggelt.

Gondolom, a szaúdiak nem az elektromos autók tömeges beszerzését fogják forszírozni :-)

Gépház: csináltam egy facebookos klónt az oldalnak. Ki kell még tanulnom, hogy működik, szóval ha akadnak bénázások, elnézést.

https://www.facebook.com/avakmajom/