A nők kevesebbet keresnek?

Még a péntekhez: a vártnál rosszabb amerikai munkaerőpiaci adatra beestek – az európai indexek. :-)
S&P 500 –0,3%
Eurostox 50 –1,5%

Ami persze érthető ebből a kissé erőltetett gondolatsorból: kevesebb új amcsi munkahely – később/kevésbé emelkedő amcsi kamat – gyengébb dollár – erősebb euró – európai cégeknek rosszabb exportkilátások. Magyarázható, de mégis vicces nyakatekertség. Lehetne az is, hogy Európa meg se rezzen, de egyelőre még olyan, hogy ha kicsit ráfújnak, esik. A passzátszelet továbbra is a tengerentúlról fújják.

Igaz, meg nem is igaz, hogy a nők kevesebbet keresnek?

A statisztika trükkös dolog tud lenni. Sokszor szerepel a médiában és Clinton is kampányol vele, hogy mennyivel kevesebbet keresnek a nők és ezt a rést a férfi/női keresetek közt állami beavatkozással be kell tömni. Teljesen elfogadott fősodor gondolat lett. Nos, a valóságban az eltérő átlagos kereset, legalábbis az USA-ban biztos, nem abból fakad, hogy a munkaadó diszkriminál és kevesebbet ad egy női munkavállalónak ugyanazon a poszton, ezt 1963 óta törvény is tiltja, senki nem tesz ilyet, hanem a női munkavállalók személyes választásából, több időt töltenek gyerekneveléssel, kevesebb időt tudnak karrierépítésre fordítani, inkább dolgoznak részmunkaidőben, tehát átlagban kevesebbet dolgoznak és ebből logikusan következik, hogy lassabban épül a karrierjük és/vagy kevesebbet keresnek.

Sőt, ha a családot kivesszük a képből, és olyan 40 fölötti, magasan képzett nőket és férfiakat vetünk össze, akiknek nem volt (és valószínűleg már nem is lesz) családjuk, tehát az almát az almával, akkor a nők sokkal többet keresnek. Nem arról van szó, hogy ne kéne mindent megtenni a nemek közötti egyenlőség biztosításáért, hanem arról, hogy nem kell ott állami beavatkozás, ahol nincs rá szükség, mert csak árt: a beavatkozási terv egyenesen tovább növelné a jövedelmi különbséget.

Egyébként mivel lassan mindenhol több a női diplomás, mint a férfi, és az egyetemi hallgatók között is sokkal több a nő, a jövőben várhatóan átlagban sokkal többet fognak keresni a nők, hiszen a diplomás munkakörök mindenhol sokkal többet fizetnek, tehát magától a kiegyenlítődés felé halad a jövedelmi különbség, a magasabb képzettség jövedelmi előnye kompenzálhatja a kevesebb munkával töltött időből fakadó jövedelmi hátrányt.

„If we take family out of the equation, the gender wage gap looks very different from how it currently does. Warren Farrell has isolated the effect of family and children by looking at the incomes for Americans with a higher education who have no children, work full-time, are in the ages 40 to 64 and have never married. This is the share of the population who have not, and are likely not either planning to, start families – instead devoting their time to careers. Farrell finds that the yearly incomes for women amongst this group is $47.000, considerably more than $40.000 for the men.”