Jó ötlet és szélessávú net

A csávó totál le volt égve, már lakbért sem tudott fizetni. Vagy bejön a mobilapp, amit hónapokig fejlesztett, vagy mehet bolti eladónak. Bejött, dől a lé, csilingel a kassza, napi 100 ezer dolcsi esik le. Fantasztikusan jó dolog, hogy tehetséges emberek ilyen gyorsan el tudnak érni a sikerhez egy nagy ötlettel. Nem kell kilincselni. Nem kellenek haverok. Nem kell csókosság. Nem kell a cimbinek nejlonzacskóban bankóköteget tolni. Csak jó ötlet, szélessávú net – és kapitalizmus.

Na, le is töltöm. :-)

Az esetből látszik, hogy ceteris paribus miért nem fenntarthatatlan, hogy az amcsi cégek profitja eléri a GDP 10%-át. Az egész világból tudnak bevételt gereblyézni, hiszen teljesen mindegy, hogy a felhasználó Nigériában, Mátészalkán vagy Kuala Lumpurban nyomogatja a gombot, a pénz az innovátor amcsi cégeknél landol.

“Those ads drop less than a penny in Mr. Howse’s pocket each time a player sees one. But with an average of 460 million fails a day, it adds up. Mr. Howse declined to disclose how much he has taken in so far but said it is in the “seven-figure” range. “This was like a lottery ticket,” he said. “If it wasn’t going to work, I was planning to get a job at a supermarket or something.”