Bolivár árfolyama

Egy alabamai áruházi dolgozó a venezuelai diktatúra legfőbb ellensége: felállított egy weboldalt, amin naponta közli a bolivár feketepiaci (valódi) árfolyamát, több millióan követik, gyakorlatilag az ő oldala vált a hivatalos devizaárfolyam forrásává, még cégek is ezen számolnak el, miután az állam által meghatározott nevetséges érték (1 USD = 10 bolivár) köszönő viszonyban sincs a valósággal (1 USD 2000 bolivár körül és folyamatosan gyengül). A kormánypropaganda szerint a DolarToday egyenesen a nép ellensége és a „Birodalom” (lásd: „Brüsszel”) által van működtetve, a venezuelai jegybank többször megpróbálta becsukatni, de az amerikai bíróság elutasította a kereseteket, ennyire paráznak a sima szabadpiaci információtól. A piaci ár mint egyes számú közellenség… Meg a józan ész.

Egyébként az oldalon elhelyezett reklámokon keresztül havi 4500 dollár bevétele keletkezik Diaz úrnak és két társának: kellemest a hasznossal, egyszerre harcol a diktatúra ellen és keres vele egy kicsit a fizetése mellé.

„DolarToday is the Empire’s strategy to push down the currency and overthrow Maduro”, Vice President Aristóbulo Istúriz said earlier this year, asserting that the U.S.—„The Empire” to the Venezuelan government—was orchestrating the site’s work. “DolarToday is the enemy of the people.”