Eszement jövővariációk 2017-re

Pár teljesen eszement jövővariáció 2017-re. Játék.

1. Trumpot, miután nyélbe ütötte a közel-keleti békét és írmagostul felszámolta az ISIS-t, Nobel-békedíjjal jutalmazzák. A State Department megveszi a Twittert.

2. A kínaiak tovább árusítják a főleg amerikai állampapírban lévő devizatartalékukat, hogy kielégítsék a lakossági/piaci tőkekivonást, amire az amerikai hozamok tovább vágtáznak felfelé és olyan erős lesz a dollár, hogy további gyártást telepítenek ki az amcsik az USA-ból a fejlődő piacokra meg Európába. A devizaátváltási korlátozások miatt tüntetéshullám Kínában, megroggyan a Párt.

3. Franciáknál győz az abszolút piacbarát jobboldali jelölt és drasztikus versenyképességjavító reformokat vezet be nagy ellenállás és vad sztrájkok közepette. Ex-lex állapotok az utcán, a francia részvények felrobbannak.

4. Theresa May 10 éves átmeneti időszakot kér a Brexit lezárására, de látszatból tavasszal megindítják a processzust. Erősödik a font.

5. Románia dönt az euró bevezetéséről.

6. Miután a török deviza teljesen összeomlik, lefagy a bankrendszer, nem jönnek a fizetések, véres utcai harcok után megbukik Erdogan és menedéket kér Moszkvában. A török városokban csak eurót meg dollárt fogadnak el. Átmenetileg a hadsereg veszi át az uralmat.

7. Bp. nem nyeri el a 2024-es Olimpia rendezését, ezért a 2028-as játékok pályázatára 300 milliárdos tervezési keretet különítenek el, amit aztán 600-ra bővítenek és minden megépül, amit a 2024-es pályázatra terveztek.