Vakmajom hírcsokra

Miniszterelnök: nő.

Főváros polgármestere: nő.
Korrupció elleni főügyész: nő.

Romániában.


1000 eurós számlával vertek át japán turistákat egy kínaiak által tulajdonolt, egyiptomi által vezetett olasz étteremben Velencében. Üdv a globalizációban.


Orosz bíróság egyszerűen betiltotta az elnökválasztáson való indulástól eltiltott orosz ellenzéki vezető, Ötödik Évszak nevű alapítványát. Biztos azért, mert csak 4 évszak van.


Orosz pap Putyin elleni szavazásra buzdított az elnökválasztáson, felháborodva azon, hogy Putyin a kommunizmust az egyházhoz hasonlította: például mindkettőnek vannak bebalzsamozott szentjei. Van benne valami.


Ha korlátozzák az óceánokon közlekedő hajók kénkibocsátását, az hozzájárulhat a felmelegedéshez, mert a szennyezésük eddig akár 0,25 Celsiussal hűtötte a bolygót. Bonyolult rendszer.


Trump vámot vetett ki a napelemekre és a mosógépekre. A vád a kínai és koreai gyártók ellen, hogy állami szubvencióval működnek, de kit zavar, hogy szubvencionálják az amerikai fogyasztót? Most viszont a szövetségi kormány megadóztatja őket, hiszen a vám miatt emelkedni fognak az árak.


A törvénytervezet hírére, amely nehezítené a korrupciós bűncselekmények büntetését és korlátozná a bíróságok függetlenségét, tehát fenyegeti a jogállamot, 50 ezer ember tüntetett az utcákon hóban/fagyban. Romániában.

Forrás: Vakmajom a Facebookon